Eszközös kezelések

A manuális kezelések sokszor hatékonyan támogathatóak különböző eszközökkel. Például ha nagy felületen kell dolgozni, tökéletes a köpölyözés vagy a flossing, az eredmények „tartósításához” a kinesio tape, a nagyobb testfelületeken vagy mélyebben elhelyezkedő pontokon való munka pedig különböző fémből készült fascia kezelő eszközökkel segíthető.

A köpölyözés vákuum terápia. Használatakor a bőr elemelkedik az alatta levő kötőszövetről, ezáltal javul a keringés, elszállítódnak az anyagcsere végtermékek, odaszállítódnak a tápanyagok. Vagyis kedvezővé válnak a feltételek a szöveti regenerálódáshoz.

A Flossing egy kompressziós terápia. A kezelendő területet szorosan körbetekerjük egy speciális gumiszalaggal, majd mobilizáló gyakorlatokat végzünk. A szalag eltávolítása után a keringés újult sebességgel áramolhat vissza a kezelt területre. Indulhat a regeneráció, a kóros szöveti összetapadások oldódása.

A kinesio-tape

Az általam használt kineziológiai tapaszok rugalmas pamut anyagból készülnek, hatóanyag nélkül, akril ragasztóval. Széleskörűen alkalmazhatóak, legyen a cél izomlazítás, fájdalomcsillapítás, keringésjavítás, ízületi korrekció vagy ízülettámasztás.

Alaposan zsírtalanított és fertőtlenített felületre a megfelelő technikával felhelyezett szalag akár 5-7 napig is a bőrön marad. Mérsékelten víz- és izzadságálló.

hu_HUHungarian