Az egészség nem egyetlen tett, hanem
szokásaink összessége.
Az egészség nem egyetlen tett, hanem
szokásaink összessége.
Az egészség nem egyetlen tett, hanem
szokásaink összessége.
Introduction

If you would like to experience the joy of pain-free, light exercise, come to my studio: Mozogj jobban! (move better / fluent motion) Utilizing the latest tools and professional skills I offer you just the customized therapy that you need and deserve.

My name is Vera Vancsura. I am a kinesiologist, personal trainer and yoga instructor by profession. Since I graduated from the University of Physical Education 11 years ago I have attended several couses finally specializing in physiotherapy and rehabilitation.

The first session

On our first session you will have the opportunity to tell about all your complaints in the course of a detailed diagnostic test.

Once I get a picture of your physiological condition, the therapy can begin. You will be assigned some homework to make sure that you stabilize the achieved results by keeping to a regular routine. We will be making progressive tests to check if we are headed in the right direction, and change course if necessary. Is that so simple? Yes and no. It is no panacea: there will be ups and downs. What I can promise though is that you and me we will be working together to make you feel better.

Services

On our first session you will have the opportunity to tell about all your complaints in the course of a detailed diagnostic test. Once I get a picture of your physiological condition, the therapy can begin. You will be assigned some homework to make sure that you stabilize the achieved results by keeping to a regular routine. We will be making progressive tests to check if we are headed in the right direction, and change course if necessary.

The treatments, tools and approaches that I use on a daily basis range from classical to trendy: FMA, FDM, cupping, kinesio-tape, flossing, scar-therapy, physiotherapy, visceral therapies, yoga, stretching, wall bars, dumbbells, exercise band, TRX, sandbag, vibration plate, etc. You can read more about these on my blog, which I continuously up-date with new content.

Notwithstanding, you don’t need to have a complaint. The desire to tone your muscles, improve your posture, or just get some exercise for its own sake is perfectly enough. We will compile your exercise program according to your goals, and you will have the opportunity to execute it individually with continuous supervision. I will give you additional support in the form of videos and home exercise programs, should you need it.

If you would like to be pampered a little, that’s a valid need too: I will refresh your neck, shoulders, waist and tired legs by giving you an energizing, relaxing massage.

Jó lenne együtt játszani már az egészen pici babáddal is? Nem ismersz dalokat és mondóka sem jut eszedbe? És örülnél, ha még fejlődne is a játék során? Gyertek el, itt átmozgatjuk a kisbabádat, rengeteg ingert kap, ami által fejlődhet az idegrendszere. Az anyai test átmozgatására is szánunk egy kis időt. Jól hangzik? Várlak csütörtökön a 10:15-től Anya-Baba tornára.

(Ajánlott baba korosztály 6 hetes kortól a mászás megindulásáig. Ár: 2.800 ft/alkalom.)

Úgy látod, hogy a kisbabád mozgása nem alakul megfelelően? Jellemzően egy oldalra fordítja a fejét? Kifliben fekszik? Repülőzik, nem szeret hason feküdni? Nehezen kakil, sokat pukizik? Kemény, feszes a pocakja a buborékoktól? Még át sem fordult, pedig a “nagykönyv” szerint már másznia kellene?

Az ilyen anyai megfigyelések mögött különféle kötőszövetes elváltozások lehetnek, amiket baba fdm segítségével felfedhetünk és kioldhatunk.
Ha a kisbabádra ismertél, fordulj hozzám bizalommal.
Prices
First session
16.000 Ft
90 minutes
Diagnosis / assessment
First treatment
Suggestions for further treatment and exercise
Movement therapy treatment
12.000 Ft
60 minutes
Manual treatment
Physical exercises
Free kinesiology tape application
Personal training
HUF 10,000
60 minutes
perspiration, soreness of muscles guaranteed.
Bonus: free exercise program in written or video form for further home practice
Csoportos óra
2.800 Ft
60 minutes
Csoportban mindig izgalmas haladni
Közös élmények
Treatments
Treatment with tools

Manual therapy can often be efficiently supported by various tools. Cupping or flossing is ideal for working on a large area, kinesio tape is suited for preserving results, and a number of metallic fascia tools effectively aid working on deeper points or larger body surfaces.

Manual therapies

Manual therapy can often be efficiently supported by various tools. Cupping or flossing is ideal for working on a large area, kinesio tape is suited for preserving results, and a number of metallic fascia tools effectively aid working on deeper points or larger body surfaces.

Movement therapies

The beneficial effect of exercise in treating musculoskeletal (and often internal) problems is undeniable. In order to optimize your muscle force and balance I use a variety of techniques selected from traditional physiotherapy, yoga, pilates and fascia training. In order to have a complaint-free daily routine, it is essential to improve each individual’s range of motion, to identify and minimize bilateral asymmetries, to reactivate muscles spared as a consequence of injuries.

Galery
Kondícionálás
Erősítés
Egészség
PinClipart
Noémi

Soha sem vártam még úgy a Hétfőt (!!!), mint amikor Vera jóga óráira készültem. Testi-lelki megújulás, önismeret, anatómia, új szemlélet… és az is a “Vera-varázslathoz” tartozik, hogy a napok óta tartó izomfájdalmakat egy mozdulattal rendbe tette, másnapra nyoma sem volt. Mindenkinek szívből ajánlom Vera kezeléseit és óráit.

PinClipart
Eszter

Vera óráiban a sokszínűséget szeretem, sosem unalmas, maximálisan testre szabott és tele van kihívással. A legprofesszionálisabb edző, akivel valaha találkoztam, személyisége nyugalmat áraszt, minden részletre figyel, minden kérdésemre van válasza, és ami számomra az egyik legfontosabb, hogy megtanította a feladatokat helyesen végrehajtani. Jártam hozzá kismama tornára, szülésfelkészítőre, erősítésre, alakformálásra, fájdalmas derékkal, egy gyerekkel, két gyerekkel, de minden óra végén vidáman és energikusan távoztam.

PinClipart
Blanka

Bár igyekszem mozogni és egyre jobban figyelek a tartásomra, a home-office súlyát a vállaimon hordozom. Jó nehéz súly. Ezért egy ideje masszázsra és tornára is járok Verához.

Kemény kezei alatt kisimulnak becsomósodott izmaim, nem is támad annyiszor a migrén, mint régebben. Az online tornán ugyanúgy figyel és javítja ki mozdulataimat, ha kell, mintha egy helyiségben lennénk.

De ez csak a technika. Nem sokat érne anélkül a személyes gondoskodás és odafordulás nélkül, amit mellé ad. Ami miatt nem hagyok ki egyetlen találkozási lehetőséget sem!

PinClipart
Petra

Miután a pszichológusommal fél év sikertelen próbálkozás után szétváltak az útjaink, a megüresedett estémre pont befért Vera jógája, amivel már hónapok óta szemeztem. Volt az órának témája, volt felajánlás, amire összpontosítottunk, egyensúlyi és kihívást jelentő gyakorlatok, melyek elérése sikerélményt adott. A meditáció pedig olyan mélyre vitt, ahova az elmúlt fél évben nem tudtam eljutni. Az órák lelkes résztvevője lettem, már azért futok óra előtt pár nappal, hogy az izmaim készen álljanak a mozdulatokra, a meditációs képek pedig segítenek a nehéz helyzetekben.

PinClipart
Petra

Nagyon szerettem Vera tornáját, a terhességem 8. hónapjáig csináltam. Akkor már mindenem fájt, abbahagytam, de elmentem kezelésre hozzá. Nagyon ellazított a masszázs, kaptam személyre szabott, otthon végzendő gyakorlatokat és menő színű tapaszokat, amikkel sokkal könnyebbnek éreztem magam.

Fascinated?
My blog

A gumiszalag a test összes izomcsoportját képes megdolgoztatni, ha megfelelően használjuk. Óriási kreativitás van benne.

A köpöly egy szuper, kötőszövetekre ható terápia. Alapja a vákuum, vagyis, hogy szívóerőt hozunk létre a bőr felszínén, ezáltal a környező szövetek is megmozdulnak.

A mozgás egy instabil felületen aktiválja az antigravitációs izmokat. Vagyis azokat, amik ahhoz kellenek, hogy meg tudd magad tartani a térben.

en_USEnglish